Distribuți acest articol

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a avut o reacție neobișnuită în timpul unei conferințe de presă. Adrian Oros nu a știut că pâinea s-a scumpit și le-a spus jurnaliștilor că prețul a rămas la fel. În locul explicațiilor, ministrul Adrian Oros a preferat să încheie conferința de presă susținută la sediul ministerului Agriculturii. 

În momentul în care un reporter i-a atras atenţia că datele de la Institutul Naţional de Statistică îl contrazic, oficialul s-a enervat și a plecat.

Reporter: Preţurile au crescut în ultimul an, arată datele INS. Cum vedeţi acest lucru?

Adrian Oros: Componenta principală a acestor creșteri nu este una care depinde de producție. Anul trecut seceta a produs pagube încât producția de cereale a fost cu 40% mai redusă şi prețul pâinii nu a crescut. Fermierii români trebuie să aibă venituri, ca să poată să îşi continue activitatea. Nu putem să falimentăm fermierii, impunând o plafonare a preţurilor.

Reporter: Dar preţul pâinii a crescut – o arată datele INS – cu 5% din iunie anul trecut, în iunie anul acesta.

Adrian Oros: Mulţumesc!

Anterior acesta fusese întrebat despre scumpirea generală a alimentelor și a menționat că acest lucru nu are legătură cu ministerul pe care-l reprezintă și că în comparație cu anul trecut, agricultura din România nu se confruntă cu dificultăți precum seceta.


Distribuți acest articol