Actualitate

Un Comisar-șef îi atrage atenția ministrului Lucian Bode: „Nu cred că mai putem asigura siguranța pe care o clamăm prin inscripțiile de pe mașini”

Un greu din Poliție, executat recent de șefii săi, trage un semnal de alarmă pentru ministrul Afacerilor Interne. Comisarul-șef Cristian Ghica, mutat ca șef de birou Ordine Publică la Secția 23 Poliție, atrage atenția asupra deprofesionalizării sistemului.

Prin acest protest, încerc să atrag atenția! Să atrag atenția, pentru că lucrurile au scăpat de mult de sub control, în sensul că totul s-a deprofesionalizat, totul a devenit o glumă aflată la mâna unor împuterniciți și doctori. Din păcate, capacitatea de reacție și de a obține rezultate a scăzut drastic. Totul se desfășoară pe prietenii, pe cunoștințe și totul se desfășoară astfel încât nu cred că mai putem asigura, la un nivel corespunzător, siguranța pe care o clamăm prin inscripțiile de pe mașini.

Nu văd ce aș putea dialoga cu șefii MAI, pentru că toți șefii Ministerului de Interne sunt absolut la curent cu demersurile mele și au fost întotdeauna, și au girat prin tăcere sau au vizat în mod direct, în cazul unora dintre ei, îndepărtarea mea și aducerea mea la tăcere. Prin urmare, nu cer ceva vreunuia dintre șefii MAI, le cer doar să aplice legea și să păstreze un climat de normalitate. Pentru că simplul fapt că mă îndepărtează pe mine nu va rezolva problema, ci o va acoperi – cum sunt ei obișnuiți să facă de atâția zeci de ani. Să o bage sub preș, că dispare. Nu, problema nu dispare, va rămâne în continuare aceeași. Problema este constatată de instituții europene, care spun că suntem a doua țară în ceea ce privește corupția în Interne, fiind devansați dacă nu mă-nșel de Bulgaria, nu?! Cam ăsta e nivelul Poliției Române.

Cristian Ghica l-a criticat pe ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru declarațiile făcute în cazul comisarului-șef Christian Ciocan. Acesta a precizat că șeful Internelor trebuia să vadă o problemă în faptul că Christian Ciocan a încălcat legea, nu că polițiștii de la Secția 4 Poliție l-au filmat, pentru a scoate la lumină adevărul și pentru a se apăra. 

Back to top button