Ultima oră: CEC renunță la secțiile de vot din Tighina și Corjova
Distribuți acest articol

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova și-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secțiilor de vot pentru alegătorii din regiunea transnistreană la scrutinul electoral din 11 iulie 2021. 

Astfel, CEC a renunțat la cele trei secții de vot care urmau să fie deschise în municipiul Tighina și comuna Corjova, raionul Dubăsari.

Decizia a fost luată în urma discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea neadmiterii acțiunilor ce ar putea periclita buna desfășurare a procesului electoral. Inspectoratul General al Poliției a constatat dificultăți pentru forțele de ordine întru asigurarea bunei funcționalități a procesului electoral în secțiile de votare din municipiul Tighina și comuna Corjova, raionul Dubăsari.

Cu referire la celelalte secții de votare, CEC a fost informată despre disponibilitatea asigurării măsurilor stabilite privind menținerea ordinii publice în localitățile unde își au sediul aceste secții.

În context, CEC a dispus organizarea a 41 de secții de votare distincte pentru alegătorii din regiunea transnistreană.

Amintim că inițial, autoritatea electorală centrală a decis organizarea a 44 de secții de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 pentru cetățenii cu drept de vot din regiunea transnistreană. În context, Serviciul de Informații și Securitate a atenționat asupra riscurilor organizării acestor secții, în mod special a celor două secții din municipiul Tighina, dar și a celei din comuna Corjova, raionul Dubăsari.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol