UE susține produsele agricole ecologice de calitate din R. Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Asociația MOVCA din R. Moldova lansează un proiect de consolidare a sectorului organic în statele Parteneriatului Estic. Finanțat prin intermediul inițiativei Uniunii Europene – EU4Business, acesta presupune îmbunătățirea calității produselor agricole ecologice prin apropierea și cooperarea fermierilor cu procesatorii. 

Implementarea proiectului va fi susținută de organizații similare MOVCA din Georgia, Italia și Lituania și va avea loc în septembrie 2021 până în ianuarie 2022, principalul său obiectiv fiind îmbunătățirea calității produselor agricole ecologice prin cooperarea dintre fermieri și procesatori. Parteneriatul are un obiectiv comun – de a stimula relațiile comerciale și de a crea oportunități de afaceri mai strânse între antreprenorii din statele Parteneriatului Estic și UE.

Pentru aceasta, producătorilor și procesatorilor de produse ecologice li se vor furniza informații complete despre accesarea sau extinderea prezenței lor pe piața UE, despre beneficiile comerciale și stimularea relațiilor de afaceri.

În cadrul proiectului sunt planificate întâlniri de afaceri (B2B), participarea la târguri și expoziții, mentorat și sprijin pentru inovații.

Fondată de aproximativ șase ani în urmă, Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA) a ajuns a fi vocea fermierilor eco, atât în țară, cât și peste hotare.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol