Ucraina include R. Moldova în „zona roșie” ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roşie a Ucrainei, listă întocmită de Ministerul Sănătăţii al Ucrainei. Actualizarea listei se face la fiecare 7 zile.

Sursa foto: border.gov.md

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roşie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o ţară din categoria roşie şi intenţionează să călătorească în Ucraina, vor prezenta la punctul de trecere a frontierei rezultatul negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat nu mai târziu de 48 ore de la data traversării hotarului. În lipsa testării menţionate, aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile.

Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicaţia Guvernului Ucrainei, „Activ de acasă/Дій вдома” (pentru a utiliza aplicaţia este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….).

În acelaşi timp, cetăţenii străini, aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului pot efectua testul la COVID-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetăţenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) şi a poliţei de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 şi/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

În cazul apariţiei unor situaţii problematice vă rugăm să apelaţi serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la tel.+380-44-521-22-79 sau email: [email protected] În cazuri excepţionale se va apela linia telefonică de urgenţă a Ambasadei  + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv WhatsApp şi Viber).

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol