Actualitate

Tupeu de borfaș: după ce a anulat PUZ-urile de sector, Nicușor Dan supărat că i se suspendă PUZ-ul zonei centrale

Nicușor Dan, actualul primar dezastruos al primăriei capitalei, aplică dubla măsura. Această dublă măsură a fost des întâlnită la partidele sistemului dar preluată astăzi și de așa-zișii tineri politicieni.

Printre primele măsuri luate de către Nicușor Dan a fost aceea de a anula toate PUZ-urile de sector, trimițând în instanță legalitatea acestora. În acest fel Nicușor Dan s-a asigura că Bucureștiul va fi blocat în dezvoltare cel puțin cât timp se află el la primărie.

Pe de cealaltă parte el nu a luat nici o măsură pentru a anula PUZ-ul care reglementează zona centrală, deși acesta era la fel de legal ca și PUZ-urile de sector. De ce? Deoarece Nicușor Dan controlează zona centrală a Bucureștiului și dacă ar fi anulat acest PUZ atunci și primăria pe care o conduce ar fi rămas fără baza legală.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îl acuză pe prefectul Toni Greblă că intenţionează să atace luni, în instanţă, reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Bucureștiului. Edilul avertizează că acest lucru ar însemna că timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti”.

Dar ce să vezi, prefectul capitalei, Toni Greblă, dorește să anuleze acest PUZ, motiv pentru care Nicușor Dan s-a supărat. Sunt mulți cei care se hrănesc din zona de urbanism, zonă din care se cer și se iau bani pentru certificate de urbanism, autorizații de construire, proceduri de recepție și emitererea certificatului de edificare.

Investitorii îl acuză pe Nicușor Dan că nu este doar incompetent ci și rău-vointor și blochează prin nerespectarea legii funcționarea biroului de urbanism. Toate documentele care trebuie să fie semnate de către actualul primar sunt semnate cu întârziere sau chiar deloc.

Deodată, când este vorba despre zona sa de acțiune, Nicușor Dan îți dă seama că în acest fel se blochează activitatea la primăria sa. Dar el nu s-a gândit la acest lucru atunci când a blocat primăriile de sector și a blocat dezvoltarea sectoarelor?

„Pentru că există «suspiciuni în diverse medii», noi aruncăm totul în aer, inclusiv convenţii internaţionale la care România este parte”, a spus Nicușor Dan, citat de Agerpres.

Aceasta este dubla măsură a lui Nicușor Dan, cel care timp de 2 ani nu a făcut nimic la primăria București decât să ia măsuri care au dus la explozia prețurilor la apartamente.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button