Tone de prune din R. Moldova, distruse de ruși
Distribuți acest articol

Peste cinci tone de prune din Republica Moldova au fost nimicite în Federația Rusă din cauza că, în cadrul unui control fitosanitar, Rosselhoznadzor ar fi depistat că fructele ar conține molia orientală.

Potrivit responsabililor, prezența dăunătorului într-o stare viabilă a fost confirmată de un examen de laborator efectuat de specialiști de la Centrul de Carantină de Plante din Rusia.

„La un post de control fitosanitar situat la depozitul de păstrare temporară OST-Terminal, în cadrul unui control fitosanitar de carantină a unui lot de prune proaspete de origine din Republica Moldova în volum de 5,75 de tone, ar fi fost depistat că fructele ar fi infectate cu un obiect de carantină pentru teritoriul Federaţiei Ruse, molia orientală (Grapholita molesta Busck)” se arată într-un comunicat de presă al Rosselhoznadzor citat de TVR Moldova.

Administrația Rosselhoznadzor a înmânat proprietarului lotului o notificare cu privire la luarea de măsuri în legătură cu produsele contaminate, iar proprietarul ar fi decis să-l distrugă.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele reglementate infectate au fost distruse sub controlul Direcției Rosselhoznadzor.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol