Distribuți acest articol

Se pare că liberalizarea pieței le dă mari bătăi de cap și primarilor. Timișoara va avea mari probleme în această iarnă, deoarece, nici Colterm şi nici Primăria Timişoara nu au bani să achite facturile la gaz. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care nu s-a dat drumul la căldură în Timişoara, de la 1 octombrie.

”Noi trebuie să plătim tot ce cumpărăm în avans, Colterm având atât de multe datorii. În momentul în care pornim căldura şi probabil o vom face în acest weekend, factura zilnică va fi între 2 şi 3 milioane de lei, pe care trebuie să le plătim în avans. Colterm nu are aceste încasări, chiar dacă am da toţi banii, Colterm, nu are aceşti bani. În următoarele săptămâni va trebui să luăm măsuri şi ca Consiliu Local şi ca AGA în această privinţă. Eu sunt în contact şi cu alţi primari din ţară care au aceeaşi problemă”, a declarat Dominic Fritz

Şi alţi primari se confruntă cu probleme, privind termoficarea.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a afirmat că, în ultimele luni, preţul gazului a crescut în mod accelerat, ajungând de patru ori mai mare decât era iarna trecută. Pentru că nu pot creşte subvenţia acordată furnizorilor, 27 de municipii, printre care Timişoara, sunt în pericol de a rămâne fără căldură şi apă caldă în sezonul rece, atrage atenţia Viziteu. Vor fi afectaţi locuitorii, şcolile, spitalele şi agenţii economici şi, pentru a nu se ajunge în această situaţie se cer urgent soluţii de la Guvern.

Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, se afla, în această vară, în centrul unui scandal legat de situaţia financiară având datorii de peste 300 de milioane de lei, iar în luna mai a fost şi amendată cu 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele de poluare impuse de Uniunea Europeană. Amenda a fost contestată de Primăria Timişoara.


Distribuți acest articol