Actualitate

Tensiuni la Nistru pe fondul alegerilor prezidențiale

În această dimineață, între un grup de localnici din Varnița și cetățenii din stânga Nistrului veniți să voteze la secțiile deschise în localitate s-au iscat altercații. Cineva ar fi folosit gaze lacrimogene. În acest moment, situația rămâne tensionată în zonă, iar polițiștii anunță că au fost mai multe tentative de a bloca circulația în regiune. 

Avem o situație tensionată în Varnița, unde grupuri de cetățeni , cu implicarea deputaților din Parlament  au recurs la blocarea a traseelor cu unități de transport. Se produc acțiuni de stopare a unităților de transport, dar este vorba despre microbuze de ruta 7, sunt rute organizate, care nu cad sub incidența restricțiilor. Acțiunile respective contravin legislației în vigoare”, a declarat Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

Totodată, pe numele persoanei care a folosit în această dimineață spray lacrimogen, la o secție de votare din Varnița, a fost demarat un proces penal.

De cealaltă parte, mai mulți veterani, localnici și deputatul Igor Grosu susțin că au blocat un drum de acces spre secția de votare din Varnița, după ce și-au făcut apariția în localitate patru autocare și mai multe mașini cu alegători care ar fi aduși organizat, inclusiv de la Tighina.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button