Internațional

Tensiuni între Ucraina și Ungaria – Autoritățile au cerut o mobilizare în masă a etnicilor maghiari din Transcarpatia

Autoritățile ucrainene efectuează o mobilizare în masă a etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia. Agenția TASS scrie că această acțiune este determinată de pierderile considerabile de vieți omenești suferite de armata Ucrainei.

În mass-media au început să apară informații despre racolarea în masă a bărbaților din orașele ucrainene. Astfel, comisariatele militare din Odessa au început să folosească ambulanțe. La Kiev,citațiile au început să fie distribuite de portari.

O echipă de filmare de la Pesti Sracok s-a deplasat în Transcarpatia, unde are loc cea mai dificilă operațiune de mobilizare forțată. Jurnaliștii subliniază că înrolarea în armata ucraineană „aproape că poate fi numită răpire” de oameni. Duminică, de exemplu, piața din orașul Beregovo a fost înconjurată și 70 de persoane au fost luate și duse. Potrivit unor surse locale, până la primăvară autoritățile ucrainene intenționează să recruteze 10.000 de persoane din Transcarpatia.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. În acest război guvernul ucrainian scapă de etnicii unguri și români, trimițîndu-i la moarte. Nătîngăii de la București nu guiță nimic, iar ziariștii, mai mult de doi-trei, dar bătuți în cap de tot să poată conta pe ei, preaslăvindu-l pe Zelenski, n-au auzit așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button