Actualitate

Tensiuni în coaliție – Florin Cîțu acuză PSD că manipulează deficitul bugetar

Florin Cîțu susține că Ministerul Finanțelor condus de PSD manipulează deficitul bugetar prin nerambursarea TVA și tăierea investițiilor.

„Eu nu sunt de acord cu modificarea Codului fiscal, nu s-a discutat, aştept un BEx în PNL să discutăm despre aceste măsuri. E vorba de măsuri care reduc povara fiscală asupra cetăţenilor, poate că putem să discutăm. Dar, până la urmă, e vorba de predictibilitate şi toate acele măsuri trebuie anunţate cu mult timp înainte”, a precizat Cîţu.

În ceea ce priveşte cota unică, el a declarat că este „total de acord” cu premierul Nicolae Ciucă care s-a pronunţat foarte clar pentru aceasta, adăugând că trebuie „doar să fim foarte atenţi la nuanţe”.

„Dacă premierul, preşedintele PNL, a spus foarte clar că avem cotă unică şi rămâne cotă unică, eu doar vreau să fim foarte atenţi la nuanţe. Când spunem că nu introducem taxe anul acesta, eu vreau să fim foarte clari că nu modificăm Codul fiscal anul acesta ca să introducem taxe în viitor. Asta este doar nuanţa pe care vreau să o spun. În rest, sunt total de acord cu ceea ce spun PNL şi premierul României – cotă unică. Am demonstrat că aducem mai mulţi bani la buget, comparaţi 2020 – 2021 cu 2017-2019 şi veţi vedea că dacă ne uităm la procent din PIB, veniturile sunt mai mari ca procent din PIB, pentru că la asta trebuie să ne uităm, nu la cifre nominale. Acolo sunt afectate de inflaţie, de alte lucruri”, a susţinut preşedintele Senatului.

Cu privire la posibilitatea deducerii unor taxe prin aplicarea impozitului progresiv, măsură susţinută de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, Cîţu a afirmat că este un mod de a manipula deficitul bugetar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button