Actualitate

Tăriceanu l-a angajat pe Tudorel Toader să îl apere în dosarul de abuz în serviciu…

Fostul ministru Tudorel Toader este căutat de Tăriceanu pentru al scăpa de dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.

În acest dosar, Tăriceanu este acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică. În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi senatorul Cristian Marciu, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

În această calitate, Cristian Marciu a îndeplinit acte care implică exerciţiul autorităţii de stat, a participat la şedinţele Senatului, a făcut parte din comisii permanente şi speciale ale Senatului, a avut iniţiative legislative, a votat proiecte de acte normative, a adresat întrebări şi interpelări.

Procurorii mai spun că, prin neîndeplinirea obligaţiilor legale, Călin Popescu-Tăriceanu l-a ajutat pe Cristian Marciu să folosească fără drept calitatea oficială de senator ce implică exerciţiul autorităţii de stat, urmată de îndeplinirea actelor legate de această calitate.

Fostul ministru l-a reprezentat deja pe Tăriceanu la termenele de cameră preliminară.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button