Actualitate

Tânăr împiedicat să voteze pentru că a mers la urne cu tricolorul ~ InfoPrut

Un caz revoltător a fost sesizat de un tânăr basarabean pe grupurile de Facebook. Constantin Dicusar a anunțat că la secția de votare nr. 120 din Chișinău i-a fost interzis dreptul la vot din cauza tricolorului pe care-l avea cu el.

În jurul orei 8,30 s-a întâmplat, mi s-a condiționat dreptul la vot, menționându-mi să dau jos tricolorul dacă doresc să votez. Pur și simplu au refuzat pe moment să-mi elibereze buletinul de vot, punctând că aș face agitație electorală cuiva, deși la acel moment nu am avut niciun material doveditor care să influențeze sau să încurajeze vreun candidat, respectiv să ghideze și alți cetățeni să opteze pentru o opțiune!, a declarat tânărul pentru InfoPrut.

Constantin subliniază că angajații secției de votare au jignit România, numind-o „stat străin”, iar această abordare nu reflectă opinia celorlalți cetățeni ai Republicii Moldova.

„Dragi observatori, atunci când Bucureștiul vă edifică instituții și vă oferă subvenții, alocații pentru copii, atunci nu vin de la un ,,stat străin” nu-i așa? Le acceptați fără vreo lamentație, normal… În rest, ca orice basarabean român și tânăr responsabil, care a votat imediat ce a trecut de minorat încă de acum 2 ani, m-am conformat spuselor celor de acolo, pentru a putea vota, cei drept, pentru ultima dată, aici în ,,RM””, mai scrie acesta în postare.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button