Actualitate

Succes al PSD-PNL: Enel se retrage din România, aici nu se pot face afaceri datorită corupției și birocrației

Grupul Enel a decis să se retragă din România. Această decizie a fost anunțată de curând.

Compania trage un semnal de alarmă cu privire la climatul dificil politic și economic. Corupția și birocrația alungă marii investitori străini.

Retragerea din România reprezintă un semnal negativ, asta arată că România nu poate oferi mai mult din punct de vedere economic.

Țara noastră nu are o politică de dezvoltare economică și acest lucru se vede.

Sigur că au fost drăguți , au spus că este o decizie internă: s-a atins maximul de potențial, nu mai au unde să se dezvolte. Aici suntem de acord cu ei, statul creat de actualul sistem politic este unul opozabil investitorilor.

Atunci când divorțezi și ești drăguț spui că nu tu ești de vină, eu sunt de vină, dar nu te mai suport. Enel pleacă deoarece PSD și PNL sunt incapabili să conducă țara, să ofere un mediu economic care să aibă o competitivitate globală.

Unde să te dezvolți în România când o autorizație de construire durează și 260 de zile? E normal ca Enel să caute state unde chiar poți face afaceri.

Acest lucru înseamnă că enel va trebui să își vândă afacerea de aici, adică să o predea altcuiva. Pentru asta va trebui să identifice un cumpărător pe piața internațională deoarece din România nimeni nu are bani ca să cumpere așa ceva.

Nu înseamnă că cineva va rămâne fără energie electrică. Să sperăm că nu statul va cumpăra compania deoarece asta ne-ar mai lipsi: noi locuri de muncă pentru partidele politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button