Actualitate

Știripesurse.RO și G4media.ro intoxicate cu știri false despre AUR

În ultimele două săptămâni mai multe știri ce s-au dovedit a fi false au rulat pe site-urile din România, cu pornire de pe Știripesurse.ro și G4media.ro. Din aceste două portaluri informația a fost apoi preluată și distribuită și pe alte site-uri, asta deși cele menționate nu au fost verificate.

Ambele portaluri vorbesc despre informații pe surse obținute din interiorul partidului AUR, însă informațiile niciodată nu au fost confirmate.

Fie cele două site-uri produc știri neadevărate cu scopul de a intoxica pe români cu informații false, fie cineva în mod intenționat intoxică cele două portaluri cu informații false despre AUR. Ambele situații descrise mai sus sunt grave și arată decăderea presei din România.

S-a vorbit în aceste zile despre dezbinarea din AUR dar nimic nu s-a confirmat, mai mult decât atât USR și-a pierdut președintele iar PSD și PNL sunt la cuțite și alianța guvernamentală este la un pas de a se destrăma.

S-a spus la un moment dat că 14 parlamentari din AUR ar urma să plece la PMP iar acest partid toxic să revină pe scena politică prin mișculații. Nici această informație nu s-a confirmat.

Astăzi a apărut un nou FakeNews: O grupare formată din 12 parlamentari din AUR ar urma să plece, dar nu se știe exact unde ar urma să facă acest lucru.

În toate cazurile informațiile s-au dovedit a fi niște falsuri și se pune problema: există interesul ca cineva în mod voit să țină agenda publică ocupată cu AUR ca să ascundă în realitate adevăratele probleme ale românilor? Oare ce furturi se mai pregătesc în acest moment sub sunetul puternic produs de aceste scandaluri care în realitate nu există?

Back to top button