Distribuți acest articol

Domnul Stelian Ion este iar în centrul unor dispute la ministerul pe care îl conduce. De ani de zile grefierii se luptă în instanţă pentru câştigarea drepturilor salariale. O luptă fără sorţi de izbândă din cauza complicităţii ministrului Justiţiei, care anulează decizii judecătoreşti prin adrese trimise cu titlu de recomandare preşedinţilor Curţilor de Apel.

Grefierii reclamă faptul că preşedinţii curţilor de apel sunt sunaţi pentru a nu pune în aplicare decizii definitive ale instanţelor care prevăd majorări salariale. ”Justiţia nu poate fi alterată de lipsa bugetului”, afrmă sindicaliştii care anunţă că vor depune o plângere penală.

Sindicaliştii afirmă că anul 2021 a debutat cu un protest al grefierilor din raza CA Timişoara, cărora le-au fost tăiate salariile cu 15%, ca urmare a intervenţiei unuia dintre secretarii de stat ai ministrului Justiţiei, care a solicitat în scris, preşedintelui CA Timişoara să revoce o decizie legală, emisă în aplicarea legii şi a deciziilor CCR şi ICCJ.

Potrivit acestora, ”Ministerul Justiţiei s-a sustras, încă o dată, de la asumarea răspunderii, dat fiind că tribunalele şi curţile de apel având personalitate juridică, raporturile de muncă ale reclamanţilor s-au stabilit cu instanţa angajatoare, astfel că drepturile salariale le sunt stabilite, datorate, calculate şi plătite direct de către acestea”.


Distribuți acest articol