Distribuți acest articol

Stelian Ion, ministrul justiției din partea USR, susține că actualul președinte al României refuză să se vadă cu el pentru o discuție privind legile necesare pentru ca justiția să fie funcțională așa cum își dorește USR.

“Nu am avut nicio întâlnire. (…) Probabil că în perioada următoare vom avea o întâlnire, este absolut necesar din punctul meu de vedere. Am încercat şi voi încerca în continuare”, a afirmat Stelian Ion, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, de la Palatul Parlamentului.

Acesta dă vina pe Florin Cîțu și pe Ludovic Orban pentru faptul că la minister nici o reformă nu a fost implimentată și tot ceea ce s-a promis în campania electorală nu s-a realizat. Stelian Ion consideră că alegerile din interiorul PNL reprezintă o greutate mare pentru actuala guvernare, cumva lăsând impresia că din această cauză nu se poate face treabă bună.

În realitate Stelian Ion și USR doar se folosesc de alții ca să își justifice propria incompetență, faptul că s-au aliniat cu celelalte partide politice în ocuparea a cât mai multe funcții publice și pe mulți bani.

“Alegerile acestea interne reprezintă, vrem nu vrem, un impediment. (..) Nu s-a rupt (legătura cu preşedintele României – n.r.). Când vorbim de o ruptură, vorbim de o chestiune definitivă, nu s-a rupt nicio legătură. Referitor la numirile în Parchet, de principiu am discutat acum vreo două luni de zile. (…) Eu am spus că am avut această solicitare de a discuta punctual. (:..) Este vorba despre demararea procedurii pentru mai multe posturi. (…) Acum ştim şi că fiecare instituţie are propriul calendar, vom vedea când reuşim să ne întâlnim şi să discutăm despre aceste probleme”, a spus Stelian Ion.


Distribuți acest articol