Distribuți acest articol

Stelian Ion a dovedit în trecut că nu ține cont de recomandările magistraților sau CSM, el consideră că, fiind Ministrul Justiției, poate face ce îl trece pe el capul sau ce dorește partidul în cazul lui. Secţia pentru judecători a CSM a făcut apel la Parlament să nu opereze o asemenea modificare la pachet cu deblocarea admiterii în magistratură, precum și micșorarea vechimii procurorilor de accedere la parchetele specializate.

”Veşti bune pentru Justiţie! Deblocarea concursurilor în Magistratură şi îmbunătăţirea accesului la DNA şi DIICOT”, a scris triumfător ministrul Stelian Ion pe Facebook.

– Organizarea concursurilor de admitere în Magistratură şi de admitere la INM (ultimele concursuri fiind organizate în 2019); şi declanşarea sesiunilor de transfer al procurorilor şi judecătorilor (ultima sesiune s-a ţinut în martie 2020).

– Vechimea necesară participării la concursurile pentru numirea procurorilor în cadrul D.N.A. şi D.I.I.C.O.T., care a scăzut la 7 ani în funcţia de judecător sau procuror (de la 10 ani la cât fusese crescută ca urmare a modificărilor nocive realizate de Comisia Iordache prin Legea nr. 207/2017 şi Guvernul Dăncilă/Tudorel Toader prin O.U.G. nr. 92/2018).

De asemenea, alături de H.G. nr.650/16.06.2021, prin care s-au suplimentat cu 90 numărul maxim de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară şi cu 50 numărul maxim de posturi de personal auxiliar de specialitate, scăderea vechimii era absolut necesară pentru ca DNA să-şi poată îndeplini rolul de combaterea a corupţiei, Direcţia având un deficit de aproximativ 30% din schema de procurori.


Distribuți acest articol