Actualitate

Statul Islamic le cere adepților să atace occidentali și conducte petroliere în Arabia Saudită

Reuters transmite că un purtător de cuvânt al Statului Islamic (ȘI) le-a cerut adepților grupării jihadiste să atace occidentali, conducte petroliere și infrastructura economică în Arabia Saudita.

Purtătorul de cuvânt Abu Hamza al-Muhajir, într-un discurs înregistrat pe canalul de Telegram al gruparii jihadiste , a afirmat că : ‘Tintele sunt numeroase… Începeți prin a lovi și distruge conducte de petrol, fabrici și instalații care sunt surse (de venit) ale guvernului tiran’.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că regatul saudit a sprijinit normalizarea relațiilor cu Israel deschizându-și spațiul aerian pentru zboruri israeliene către state vecine din Golf.

Amenințările intervin într-un moment în care Bahreinul s-a alăturat Emiratelor Arabe Unite în ce privește normalizarea relațiilor cu Israel.

Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol și pe teritoriul căreia se află locurile sfinte ale islamului, a subliniat necesitatea intensificării eforturilor spre a se ajunge la un acord de pace durabil și sustenabil între palestinieni și israelieni.

Sursa foto : radioromanul.es

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button