Actualitate

Sorin Grindeanu se spală pe mâini în cazul podului prăbușit în Neamț: „În mod evident, acolo s-au făcut greșeli”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că „în mod evident” au fost făcute greșeli în cazul podului din Neamț care s-a prăbușit azi, la 6 luni după ce a fost reabilitat. Autoritățile locale și Ministerul Dezvoltării spun că recepția nu a fost încă finalizată, așa că podul este încă în administrarea constructorului.

„Înțeleg că există o anchetă în desfășurare. E foarte bine că se întâmplă, astfel încât cei care au greșit, pentru că este evident că există o greșeală, să plătească. Că nu s-au respectat normativele, că expertul sau experții poate au greșit, poate că proiectul a fost greșit, poate s-au înntâmplat lucruri ulterior anumitor lucrări care au dus la șubrezirea acestui pod – aceste lucruri vor fi scoase în evidență de această anchetă. Că există o Inspecție de Stat în construcții, aceste lucruri cred că vor fi evidențiate de această anchetă. Consiliul Județean Neamț este cel care a plătit aceste lucrări și vom vedea care sunt concluziile”, a spus Grindeanu.

O persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit. Pe construcția reabilitată în noiembrie 2021 traversau în momentul prăbușirii un camion și o autoutilitară.

PRESA LOCALĂ ÎL ACUZĂ PE BARONUL PSD, IONEL ARSENE

August 2020: Podul de la Luțca intră în reparații capitale după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției: 8,3 milioane de lei, lucrări executate de Darcons SRL.

📅 noiembrie 2021: Podul de la Luțca se redeschide.

💬 „Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone.” a spus Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, cu această ocazie.

⚠️ 9 iunie 2022: Podul de la Luțca s-a prăbușit!

În urmă cu 9 luni, Roman TV avertizase că podul are probleme de structură.

„În mod evident, acolo s-au făcut greșeli. Reabilitarea a fost făcută în urmă cu câteva luni. Cred că ancheta va scoate în evidență fiecare vinovat pentru acest accident care putea să se transforme într-o tragedie”, a mai spus ministrul.

Grideanu a spus că, în cazul podurilor gestionate de CNAIR, se fac verificări la fiecare 6 luni sau chiar mai repede, dacă există sesizări privind deteriorarea acestora.

Ministerul Dezvoltării spune că de la Luțca nu ar fi trebuit dat în folosință deoarece lucrările nu sunt finalizate și recepționate.

„Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a dispus ca reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să meargă de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice”, a spus Ministerul Dezvoltării.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button