Distribuți acest articol

În sondajele din România este foarte greu să mai ai încredere din moment ce în pragul alegerilor parlamentare partidul Alianța pentru Unirea Românilor nu era cotat deloc sau era dat la niște cifre derizorii. Dar ce să vezi: AUR a reușit să facă o mare surpriză și să devină al patrulea partid al României, partid parlamentar cu aproape 10% din mandatele de senator și deputat.

După alegerile parlamentare partidul lui George Simion s-a ținut tare de promisiunile electorale, respectiv nu a făcut alianță cu nimeni, nu a cheltuit subvenția publică de sute de mii de euro și milioane de euro, s-a bătut pentru fiecare proiect de lege favorabil românilor. Se pare că partidul antisistem chiar nu este parte a sistemului și acest lucru începe să se vadă, tot mai mulți români considerând că aceasta este opțiunea politică corectă.

Aceste lucruri se văd în sondajele de opinie apărute în spațiul public, ultimul prezentat de INSCOP.

Conform acestui sondaj AUR a urcat foarte mult și ar obține cu 50% mai multe mandate. Partidul este astăzi cotat la aproape 15% din intenția de vot, depășind USR, partid care s-a prăbușit foarte rapid și care cu greu mai depășește 13%. Faptul că USR duce o politică greșită, globalistă și antinațională începe să se vadă, românii se pare că își doresc un partid românesc, conservator, patriotic, așa cum este AUR.

PSD se menține la aceleași procente din perioada alegerilor parlamentare, în schimb PNL scade, guvernarea proastă a lui Florin Cîțu spunându-și cuvântul. PSD este pedepsit de electorat pentru faptul că este supus lui Klaus Iohannis și nu se prezintă ca un partid de opoziție care nu știe decât să critice formal, dar care nu vrea să și acționeze prin voturile date în parlament. Ori PSD votează de multe ori la cot cu PNL și USR proiecte care nu sunt dorite de către cetățeni.

Românii încep să vadă că actualul guvern nu a implimentat absolut nici un proiect major de investiții și pare mai degrabă un administrator prost al statului și care se împrumută foarte mult, excesiv de mult și asta nu pentru investiții. Florin Cîțu se împrumută cu peste un miliard de euro pe lună, ori românii nu doresc acest lucru, o bună parte din bani se pierd inutil.

La acest moment nu există nici un plan concret de relansare după perioada de criză sanitară iar Florin Cîțu ia tot felul de decizii ciudate cum ar fi spre exemplu achiziționarea a peste 120 de milioane de doze de vaccin, în condițiile în care populația României este mai mică de 20 de milioane de persoane. De asemenea premierul PNL pare mai interesat de cursa internă din partid decât să conducă România, iar Florin Cîțu se plimbă prin sucursalele județene pe banii și pe timpul românilor.

Sondajele arată o încredere consolidată în AUR, George Simion reușind să păstreze o agendă publică vie și axată pe interesul național al Românilor și nu pe cel al oligarhiei politice interesate de furtul din banul public. AUR este singurul partid politic care s-a opus ca România să accepte un credit gigantic numit PNRR, George Simion considerând că mai întâi trebuie să cheltuim fondurile europene care nu se dau înapoi și nu credite neperformante la dobânzi foarte mari și care vor îndatora țara.


Distribuți acest articol