Internațional

Sondaj – Aproape 80% dintre ucraineni cred că Volodimir Zelenski este responsabil pentru corupția din țară

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în parteneriat cu Agenția SUA pentru Dezoltare Internațională, 89% dintre ucraineni percep corupția drept a doua cea mai gravă problemă cu care se confruntă țara, după războiul sângeros declanșat de Rusia, iar 94% dintre ei consideră corupția ca fiind „omniprezentă” în Ucraina.

Un al doilea sondaj arată că 77,6% dintre ucraineni cred că Zelenski este „direct responsabil” de corupția din armată și guvern.

Sondajul a fost publicat în timp ce Volodimir Zelenski anunța demiterea tuturor șefilor centrelor regionale de recrutare militară din Ucraina, în recenta sa campanie de eradicare a corupției, în urma acuzațiilor că oficialii au luat mită de la cei care nu voiau să ajungă pe front.

Peste 13.000 de persoane au participat la cercetare, inclusiv ucraineni strămutați în interiorul și în afara țării. Într-un al doilea sondaj, peste trei sferturi dintre ucraineni au declarat că îl consideră pe Volodimir Zelenski responsabil pentru corupția din armată și guvern, potrivit agenției de presă Interfax.

Publicația a relatat că în acesta, 77,6% dintre ucraineni au declarat că președintele este „direct responsabil” pentru corupție.

Cercetarea a inclus 2.011 interviuri cu ucraineni din 135 de localități și a fost realizată de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev pentru think tank-ul «Ilko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation».

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button