Socialiștii lui Dodon o acuză pe Maia Sandu că plasează în incertitudine relația R. Moldova cu Rusia
Distribuți acest articol

Socialiștii lui Dodon susțin că Maia Sandu plasează în incertitudine relația R. Moldova cu Rusia. Acuzații în acest sens au fost lansate într-o declarație adoptată în cadrul Congresului PSRM. 

Situația social-economică și politică din țară, creată după alegerile prezidențiale, generează un grad înalt de nesiguranță. Declarațiile președintelui ales, ale susținătorilor ei interni și externi, demonstrează plenar pericolul limitării independenței și suveranității Republicii Moldova, dar și încercările de impune în țara noastră a unui regim de administrare din exterior. Afirmațiile inadecvate ale Maiei Sandu în adresa Transnistriei nu contribuie la continuarea și fortificarea dialogului, început de administrația prezidențială precedentă. Relațiile bilaterale cu partenerul strategic al țării noastre, Federația Rusă, la fel sunt într-o mare incertitudine după unele declarații de presă ale noului președinte”, se arată în pretinsa declarație

Mai mult, potrivit socialiștilor un șir de „politicieni străini, diplomați, ambasadori acreditați la Chișinău și-au permis să facă declarații, care nu sunt compatibile cu statutul lor diplomatic”. „Critica deciziilor, adoptate de către Parlamentul țării, ales în mod democratic, reprezintă o ingerință directă în treburile interne  ale Republicii Moldova și nu au precedente similare în alte state”, se mai spune în declarație.

Amintim că PSRM este într-un gând cu Moscova, de unde, în ultima perioadă, au fost lansate o serie de atacuri împotriva președintelui Republicii Moldova. S-a întâmplat după ce Maia Sandu a declarat că Rusia trebuie să-şi retragă Grupul Operativ de Trupe Ruse din regiunea transnistreană, iar misiunea de pace rusească trebuie să fie înlocuită cu una civilă, cu mandat internațional, sub auspiciile OSCE și ONU.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol