Actualitate

Situația la zi a școlilor din România afectate de pandemie: 2.401-ore exclusiv online, 4.891-în sistem hibrid

Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, 22 octombrie, situația școlilor din România, din care reiese că în 10.364 de unități de învățământ orele se desfășoară normal, față în față, 4.891 atât online, cât și cu participare fizică, iar 2.401 exclusiv online.

În plus, dintre școlile care se află în scenariul roșu, 368 au fost nevoite să adopte această metodă în urmă infectării cu COVID-19 a elevilor și profesorilor.

„10.364 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.891 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

2.401 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 2.401 de unități aflate în această situație, 368 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.033 unități de învățământ figurează în acest scenariu că urmare a raței de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, se arată în comunicat.

Sursa foto : alba24.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button