Actualitate

Sindicatele au răspuns inițiativei liderului AUR: „Ieșim în stradă pe 2 Octombrie”

Un protest de amploare va avea loc pe data de doi Octombrie în Piața Universității din București la ora 17.00. Inițiativa vine din partea liderului AUR, George Simion, deoarece nu se mai poate trăi în această țară cu guvernul lui Iohannis susținut din umbră de PSD.

La eveniment și-au anunțat prezența sindicatele și patronatele nemulțumite de actuala conducere, de la Palatul Victoria. Sindicaliștii spun că Guvernul Cîțu a uitat de pensionari și a creat discrepanțe majore între săraci și bogați prin menținerea salariului minim net la 1386 de lei. Cu actualul salariu minim nu se poate trăi. Factorii sociali au răspuns apelului făcut de George Simion.

Guvernul Cîțu vrea să falimenteze firmele de transport marfă, pentru a facilita concedierea șoferilor de TIR pe care Germania are nevoie să-i angajeze. Analistul Petrișor Peiu, consilier economic a doi premieri ai României, acuză Guvernul Cîțu că a asmuțit ANAF-ul asupra firmelor de transport rutier de marfă, pentru a facilita disponibilizarea șoferilor de TIR de care Germania are nevoie.

Reprezentanții României din Parlamentul European au asistat impasibili la „un veritabil act de război economic împotriva sa”. Mai precis, pe 9 iulie 2020, „Parlamentul european a votat „Pachetul Mobilitate 1”, o încălcare grosolană a principiilor fondatoare ale Uniunii Europene (liberea circulație a bunurilor, a capitalurilor și a persoanelor). Pachetul Mobilitate 1 a fost un act îndreptat împotriva industriilor de profil a trei state membre, România, Bulgaria și Polonia”.

George Simion, liderul AUR: Am început greva parlamentară și mergem până la capăt cu acțiunile noastre de protest. Nu mai este timp de stat, nu este timp de așteptat, nu mai este timp de tolerat și de înghițit, mizeriile pe care ni le servesc alții. Acum e momentul să venim cu toții la București, doi Octombrie în Piața Universității din București la ora 17.00.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button