Actualitate

Și dacă Traian Băsescu a colaborat cu securitatea CE? Toți din sistem colaborau. Nu mai interesează pe nimeni

Traian Băsescu a colaborat cu securitatea. Nu mai interesează pe nimeni această știre și e normal să nu intereseze. Au trecut 32 de ani de la revoluție și deja se știe că mai toți de politică fie erau chiar securitatea, fie colaborau cu ea. Astăzi copiii lor ocupă tot felul de funcții în stat.

Dar să înțelegem că acest concept de securitate a fost diabolizat după 1989 cu scopul de a justifica modificările produse și eșecul revoluției române.

SRI a produs cu mult mai multă pagubă României permițând acțiunea unor identități statele sau nestatale care au distrus economia țării, au permis exodul a peste 4 milioane de români și înstrăinarea avuției.

Securitatea exista ca să susțină un regim, asta fac toate serviciile din lume. Că regimul era comunist e altă treabă.

Ca să dispună de informație serviciile ascultă, interceptează, caută turnători, inserează spioni… Sunt practici curente iar securitatea le-a utilizat din plin.

Putem spune cu siguranță că astăzi suntem turnați mai mult și ascultați mai ușor decât atunci.

Tot felul de indivizi își dau aere dacă toarnă la SRI, așa cum se turna la securitate. Ei se și prezintă în fals ca oamenii SRI, deși sunt simpli turnători fără valoare decizională sau furnizori de informație reală.

Traian Băsescu a colaborat cu securitatea. Așa este, nici nu se putea altfel. Omul lucra în comerțul exterior, conducea o mare navă. Pleca din țară și la întoarcere trebuia să dea informații. Așa era practica atunci. Nimeni de prin ministere sau din cei care lucrau dincolo de granițe nu erau scutiți de această practică.

Acum pare ciudat, dar atunci lumea nu era așa de globalizată ca acum, informația nu era așa facilă.

Mai mult rău a făcut Traian Băsescu după 1989 când a inventat statul paralel, când a luat decizii în cerc restrâns cu privire la cine este vinovat sau nu. El a creat sistemul care îi va închide fata, care l-a acuzat pe el de colaborare.

Băsescu e cel care tăiat salariile românilor, este președintele care și-a adus aminte de Republica Moldova doar spre final, când doar a vorbit, nu a făcut.

Și noi îl căutăm pe Traian Băsescu cu nimicurile dinaite de 1989?

Să mai vorbim că atunci a pornit distrugerea sistemului energetic național cu închiderea termocentralelor fără a pune nimic în loc? Să vorbim despre delapidările cu retrocedările? Să vorbim cum Băsescu a inventat Fondul Proprietatea pentru străini și a cedat așa 20% din activele din sistemul energetic?

Ce a făcut fiecare înainte de 1989 devine deja irelevant în condițiile în care mulți credeau că toarnă ca să facă bine țării. Unii turnau deoarece asta era meseria, alții doreau beneficii. Sistemul de informații al unui stat se bazează pe informații și pentru acest lucru ai nevoie de oameni.

 • Facturi colosale la energie pentru românii cu doar 1.000 de lei pensie. Dați siguranța în jos că ne facturează întunericul
  Facturi colosale la energie pentru românii cu doar 1.000 de lei pensie. Aproape un milion de români din cinci au pensii egale sau mai mici de 1.000 de lei. Există aproape jumătate de milion de români care primesc chiar mai puțin de 600 de lei, cei care au lucrat în agricultură. Un sfert dintre români …
 • PSD vrea menținerea UDMR la guvernare
  Liderii PSD nu își doresc scoaterea UDMR de la guvernare, au declarat surse din partid. Poziționarea social-democraților vine după ce președintele Klaus Iohannis a cerut în 29 iulie ca lideri UDMR să prezinte ”clarificări publice” legate de aplauzele pentru discursul rasist și anti-UE al lui Viktor Orban la Băile Tușnad. În 12 august, președintele PSD, …
 • Ministrul PSD recunoaște că a dat 21 de milioane de euro către OMS pentru consultanță
  Ministerul Sănătății a publicat în transparență proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea memorandumului semnat de ministrul Sănătății, și directorul OMS Europa, Hans Kluge, în 10 iunie 2022. Potrivit documentului, memorandumul a fost încheiat în baza unei solicitări a Ministerului Sănătății către OMS de asistență tehnică și sprijin în vederea implementării PNRR. Suma totală a …
 • Șeful SRI s-a dus în Republica Moldova și s-a întâlnit cu Maia Sandu
  Directorul SRI, Eduard Hellvig, a avut o întâlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a fost făcută publică și s-a explicat că s-au discutat teme care privesc siguranța națională, în contextul în care există un risc crescut de atentate teroriste și creșterea traficului de arme în zona de Est a Europei. ”Președintele Republicii Moldova, …
 • Rusia a bombardat Odesa cu rachete de croazieră
  Cel puţin patru persoane au fost rănite miercuri în urma unui atac al forţelor ruse cu rachete de croazieră asupra regiunii Odesa, în sudul Ucrainei, la primele ore ale dimineţii, a comunicat Comandamentul operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de EFE, scrie Agerpres. Rachete de tipul X-22 au fost lansate de bombardiere Tu-22, …

Back to top button