Actualitate

Separatiștii din regiunea transnistreană au declarat deschis sezonul de răpiri: Un bărbat din Cuzmin, acuzat de „trădare de patrie” și sechestrat

Forțele separatiste de la Tiraspol au sechestrat, pe 7 octombrie 2020, ziua în amiază mare, încă un cetățean al Republicii Moldova. Este vorba despre Adrian Glijin, un bărbat în vârstă de 41 de ani din satul Cuzmin, raionul Camenca.

Bărbatul a fost răpit în jurul orei 13.00, de cinci persoane necunoscute și mascate, de pe un câmp din apropierea localității.

După care în dimineața zilei de astăzi, între orele 4:00 și 7:00, câteva persoane necunoscute în civil au intrat în domiciliul acestuia, în prezența copiilor și a soției sale și au făcut percheziții, fiind preluate toate sursele de stocare a informației. În timpul acestor acțiuni, unul din civili a menționat că Adrian Glijin este acuzat de „trădare de patrie”.

În context, Ministerul de Interne de la Chișinău a informat că a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz.

Vom întreprinde toate măsurile necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să fie eliberați necondiționat, iar persoanele implicate să fie atrase la răspundere penală pentru faptele ilegale”, a mai precizat MAI. 

În urma acestor cazuri, Asociația Promo-LEX a menționat că regretă lipsa de acțiuni eficiente din partea autorităților constituționale, pentru a asigura un set minim de garanții persoanelor care locuiesc sau se află pe teritoriul regiunii transnistrene. Cauza principală a acestor încălcări ce au loc în mod continuu este imunitatea de care beneficiază persoanele care admit în mod conștient fapte ilegale, deoarece lipsesc mecanismele reale de apărare a victimelor și cele de sancționare a persoanelor vinovate.

Totodată, organizația a subliniat că în ultimele zile a fost informată și despre alte cazuri de răpire a persoanelor de către structurile de facto ale regiunii transnistrene.

Amintim că pe lângă Adrian Glijin din satul Cuzmin, raionul Camenca, în dimineața zilei de ieri structurile de forță de la Tiraspol au sechestrat și un polițist, angajat al Inspectoratului din Florești, Republica Moldova. 

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button