Senator de la București, despre situația AUR de la Varnița: România nu va admite ca asupra propriilor cetățeni să se comită abuzuri ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Senatoarea AUR, Rodica Boancă, condamnă abuzurile comise de milițienii din regiunea transnistreană asupra participanților din Caravana AUR, persoane cu dublă cetățenie, reținute în mod ilegal la vama Varnița.

„În momentul de față nu li se permite accesul celor de acolo la apă, hrană și condițiile minimă de igienă și mi s-a semnalat că vorbim deja de o prezență militară rusă, ce a înlocuit-o pe cea de ieri a administrației ilegale de la Tiraspol. Atenționez pe această cale că, România nu va admite ca asupra propriilor cetățeni să se comită abuzuri, iar drepturile acestora nu trebuie să fie limitate prin forță”, a scris senatoarea pe pagina de Facebook.

Boancă, care este și vicelider al grupului senatorial AUR și președinta Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din cadrul Senatului României, face apel către administrația Republicii Moldova să intervină în remedierea acestei situații.

„Este clar că, Republica Moldova nu mai are control în zona Tiraspolului, unde trăiesc români asupriți de sistemul militar rusesc!”, mai scrie parlamentara.

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor și-au petrecut noaptea, în semn de protest, în corturile instalate lângă autocarul formațiunii, blocat miercuri, 23 iunie 2021, de milițienii din regiunea transnistreană, la punctul de control ce separă orașul Varnița din raionul Anenii Noi de Tighina.

Incidentul a pornit în după-amiaza zilei de 23 iunie 2021, atunci când reprezentații AUR au încercat să treacă punctul de control din Varnița spre Tighina cu scopul de a desfășura campania electorală pentru cetățenii din regiunea transnistreană, dar au fost blocați de milițienii separatiști.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol