Semnal de alarmă la Chișinău: Miniștrii lui Dodon încearcă să numească mai mulți conducători de instituții
Distribuți acest articol

Sergiu Litvinenco, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, a anunțat că primește tot mai multe informații cu privire la încercările unor miniștri de la Chișinău de a numi în funcții pe ultima sută de metri diferiți conducători de instituții. 

„Primesc tot mai multă informație cu privire la încercările disperate a miniștrilor lui Dodon de a numi în funcții pe ultima sută de metri diferiți conducători de instituții. Se întâmplă la Ministerul Sănătății, la Ministerul de Interne, la Ministerul Educației, la Ministerul Agriculturii. În primul rând, am mari dubii că aceste proceduri sunt legale, mai ales având în vedere considerentele de principiu ale hotărârii Curții Constituționale nr.7 din martie 2021 referitoare la atribuțiile Guvernului interimar. Imediat după învestirea noului Guvern, toate aceste numiri (dacă vor avea loc) vor fi analizate și – sunt aproape sigur – vor fi anulate. Îi rog pe funcționarii publici din ministere (care-s membri în comisiile de concurs) să refuze îndeplinirea indicațiilor ilegale ale miniștrilor lui Dodon – legea le permite asta și îi protejează. M-aș adresa și miniștrilor care fac prostii chiar și în ultimele zile de aflare în funcții, însă nu cred că are rost. Cu ei va trebui să discute procurorii….”, a menționat Sergiu Litvinenco.

De cealaltă parte, Pavel Voicu, ministrul de Interne de la Chișinău, a negat acuzațiile parlamentarului, susținând că aceste informații reprezintă „un fals”.

Deputatul Sergiu Litvinenco a ieșit cu declarații, bazate pe o sursă anonimă, afirmând că după alegeri în Ministerul Afacerilor Interne s-ar face angajări masive. Vreau personal să infirm acest fals și să atrag atenția instituțiilor mass-media despre riscul tirajării unei informații care nu corespunde realității. Echipa MAI, pe care am onoarea să o conduc, o pot spune ferm că este una profesionistă și integră, iar fiecare angajat își îndeplinește sarcinile onest. (…) Vreau să urez fiecărui viitor ministru o viziune strategică pe termen lung, bazată pe dezvoltarea unei echipe care poate să-și dezvolte aptitudinile profesioniste doar în timp, devenind cel mai de preț patrimoniu al oricărei instituții”, a subliniat Pavel Voicu pe Facebook.

Amintim că, anterior, în presa de la Chișinău a apărut o înregistrare audio, din care reiese că Pavel Voicu, ministrul de Interne, ar fi făcut agitație electorală în favoarea socialiștilor lui Dodon, îndemnându-i pe polițiști să voteze Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol