Politică

Șeful ANAF a cotizat cu 130.000 de lei la bugetul PNL. Heiuș își ascunde propriile venituri

Lucian-Ovidiu Heiuș (foto) este șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și recent a anunțat că de pe 1 iulie vor începe controalele persoanelor fizice, pentru a se depista cine a făcut venituri nedeclarate la stat. Heiuș pare că și el își ascunde veniturile, conform propriilor declarații de avere.

În contextul ofensivei împotriva cetățenilor, este de remarcat că în anul 2020, conform propriei declarații de avere publicate pe siteul Camerei Deputaților, Lucian-Ovidiu Heiuș a trăit cu doar 8.000 de lei.

Din cei 138.000 de lei pe care i-a câștigat, Heiuș a împrumutat Partidul Național Liberal filiala Hunedoara cu 130.000 de lei, după cum scrie pe declarația de avere a șeful ANAF.

Cu alte cuvinte, până la returnarea împrumutului, Heiuș a supraviețuit cu 8.000 de lei. Conform declarației de avere din 2021, atunci când a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanțelor, Heiuș avea în 2020: opt proprietăți și patru mașini.

Numai impozitele plătite pe aceste imobile reprezintă o sumă considerabilă, care ar fi trebuit achitată din cei 8.000 de lei.

Poate că ANAF ar trebui să cerceteze cum a reușit Lucian-Ovidiu Heiuș această perfomanță, nu?

Heiuș a fost numit la conducerea ANAF în 2022.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button