Actualitate

Securitatea vamală în era PSD-PNL – Statul român privește în altă direcție în timp ce drogurile trec

Se vorbește din nou despre consumul și traficul de droguri. Un tânăr a ucis doi studenți în stațiunea 2 Mai, în weekend, după ce consumase mai multe tipuri de droguri și a urcat la volan. Pedepsele sunt destul de mari în România pentru traficul de droguri în comparație cu alte state UE însă nu și pentru șoferi. Legea Anastasia intră în vigoare abia anul viitor.

Principalul vinovat pentru explozia traficului și consumului de droguri este statul român pentru că permite companiilor de livrări să introducă zilnic zeci de tone de colete în țară, colete care nu sunt trecute prin scaner și nici verificate de câini specializați în depistarea drogurilor. Nu avem niciun scaner funcțional pe frontiere cu excepția Portului Constanța. De ce? Pentru că vămile aduc miliarde din trafic și contrabandă, iar șefii vămilor cotizează la partidul stat PSD/PNL.

Singura soluție pentru combaterea consumului de droguri este prevenția, nu pușcăria cum spun boii din presă, DIICOT și politică. Elevii să fie duși în vizită la penitenciar să îi vadă pe consumatorii de droguri, la Spitalul Obregia, ca să înțeleagă pericolul consumului de droguri. Nu poți să arunci un tânăr în pușcărie pentru trei pastile cum spun unii politicieni, pentru că acel tânăr va fi pierdut pentru societate. Tinerii nu înțeleg riscurile consumului și traficului de droguri, iar 99% din tineri nu au auzit de Legea 143/2000. Pentru ei pare ceva cool să tragă un joint sau să tragă o linie la club. Și revin, cea mai mare problemă este liberul acces la droguri prin lipsa controlului la frontiere și la companiile de livrări, inclusiv Poșta Română. Așa intră drogurile în țară. Dacă ar avea scanere și câini la colete internaționale 90% din coletele cu droguri nu ar mai ajunge în mâna traficanților. În România nu există producători de droguri, în afară de marijuana și mici excepții pe amfetamină și etnobotanice. Pedepsele mari cu pușcăria pentru consum nu sunt o soluție.

Lipsa prevenției timp de 33 de ani ne-a adus în situația actuală!!! Poliția Rutieră nu face prevenție. DIICOT nu face prevenție. Ministerul Educației nu face prevenție. MAI nu face prevenție. ANA e o instituție unde niște inși numiți politic toacă bani pentru salarii grase.

Mihai Enăchesc

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Parintii si profesorii trebuie sa se informeze despre droguri. Din pacate, o vizita la spital nu va impiedica pe nimeni sa consume droguri.
    Exista o singura metoda care da rezultate Narcotici Anonimi, bazata pe programul Alcoolici Anonimi.
    La noi in tara: https://narcoticii-anonimi.ro/comunitate/

    Va felicit pentru un articl excelent, care abordeaza o probla extrem de grava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button