Actualitate

Se scumpesc din nou biletele de tren – Condițiile de transport rămân aceleași

Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, omul de casă al ministrului Sorin Grindeanu, a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători, după cea făcută în luna decembrie a anului trecut. Noile tarife vor intra în vigoare luni, 1 aprilie. 

Traian Preoteasa și-a pus semnătura pe Decizia nr. 33 a directorului general al SNTFC CFR Călători din 26 martie 2024 privind aplicarea tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători.

”Având în vedere Nota nr. OMC2/3/304/20.03.2024, aprobată în temeiul prevederilor art. 28 alin (6) lit. (p) din Actul Constitutiv al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., prin care au fost aprobate noile tarife pentru suplimentele de pat valabile începând cu data de 1 aprilie 2024, în scopul creşterii veniturilor CFR Călători, Directorul General al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. CĂlători – S.A. emite următoarea Decizie:

Art. 1. Tarifele de deservire generală clasa A şi tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători sunt prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta Decizie.

Art. 2. Prezenta Decizie se aplică de la data de 1 aprilie 2024 şi va fi publicată în Buletinul Informativ al S.N.T.F.C. CFR Călători S.A..

Art. 3. Direcţiile centrale din cadrul S.N.T.F.C. CFR Călători S.A. şi Sucursalele Regionale de Transport Feroviar de Călători 1-8 vor lua măsuri pentru punerea în aplicare atât a prezentei Decizii, cât şi a celorlalte dispoziţii referitoare la aplicarea tarifelor de transport în transportul feroviar public de călători”, se arată în documentul obținut de Club Feroviar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Exact ce vorbeam cu nevasta-mea:
    Conditiile din vagoane sunt de cacat dar CFR majoreaza preturile.
    Toate trenurile pe distante lungi ar trebui sa aiba vagoane compartimentate, cusete de dormit si vagoane restaurant cu preturi accesibile.
    Din pacate au disparut vagoanele compartimentate, iar in vagoanele actuale, care sunt facute ca pentru pigmei sau persoane mai mici(cei cu nanism) nu sunt bune pentru cei care depasesc 1,80 m. Asta fara sa adaugam WC-urile imputite, lipsa de aer conditionat, mai ales ca nu se mai pot deschide geamurile fara o cheie speciala, cusete de dormit exista doar in sezonul estival si doar pe anumite trasee iar, vagoanele restaurant, exista doar pe trenurile internationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button