Distribuți acest articol

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a declarat, marţi, că primarul municipiului Timişoara nu are voie să facă parte în calitate de membru cu drept de vot în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Primarul Timişoarei Dominik Fritz, va putea participa ca invitat la şedinţele în care se vor discuta măsuri importante pentru municipiu.

CJSU Timiş va rămâne cu 35 de membri cu drept de vot şi 21 de consultanţi. Prefectura va fi reprezentată doar de prefect, iar în cazul în care prefectul nu este apt în exercitarea atribuţiilor, acestea vor fi preluate de către subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Zoltan Nemeth va emite şi un ordin de prefect pentru actualizarea componenţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

“Din structura CJSU nu va mai face parte primarul municipiului Timişoara, acesta având calitatea de preşedinte la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Conducătorul societăţii Aquatim va dobândi calitatea de membru cu drept de vot în Comitet. Din Primăria Municipiului Timişoara nu va mai rămâne nimeni ca membru în CJSU. Comitetul are în vedere instituţii, deconcentrate şi societăţi ale operatorilor economici de interes judeţean. Din acest punct de vedere, am considerat că primarul municipiului Timişoara nu are calitatea de membru cu drept de vot în cadrul CJSU”, a spus prefectul, într-o conferinţă de presă.


Distribuți acest articol