Actualitate

Se caută bani pentru partide și pensii speciale: impozitul pe dividende va crește?

Guvernul României caută bani pentru a susține cheltuielile mari de la bugetul de stat, adica caută bani pentru pensii speciale și pentru subvenția acordată partidelor politice.

Peste 10.000 de români sunt beneficiari ai pensiilor speciale, în medie mai mari de 1.000 de euro în fiecare lună, dar sunt venituri speciale de la stat și de aproape 20.000 de euro.

Chiar și Nicolae Ciucă este unul dintre beneficiarii unor venituri speciale. Acesta reușește să ia de la stat, adică de la Români, peste 60.000 de lei în fiecare lună, adunând mai multe tipuri de venituri.

În acest timp majoritatea românilor au pensii mai mici de 1.000 de lei, iar prețurile s-au dublat.

Pentru că cheltuielile statului sunt foarte mari guvernul a dat drumul la tiparnița de bani, adică se printează bani fără acoperire.

Să nu uităm că atunci când aduci bani în economie dar aceasta nu a crescut real vei obține inflație: adică prețuri mai mari. Statul se împrumută de pe piața bancară la dobânzi foarte mari, apoi băncile iau banii de la BNR, iar BNR printează acești bani, adică îi generează fără să aibă o acoperire.

Așa se face ca pe termen lung nu există altă soluție decât să avem un buget echilibrat de venituri și cheltuieli.

Dar guvernul nu face așa, guvernul caută să impoziteze pe românii care muncesc și pe oamenii de afaceri. Așa că sunt deja vorbe pentru a crește impozitul pe dividende, lucru care este complet greșit deoarece ar duce la fraudare, nu la creșterea încasărilor. Românii plătesc deja impozit pe profit, de ce să plătească și impozit mare pe dividende, este irațional.

Back to top button