Scriitor american ortodox: Trebuie să construim rezistența în interiorul familiilor noastre, în interiorul comunităților noastre. Experiența dizidenților anticomuniști, model ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Rod Dreher, un american convertit la Ortodoxie, și-a lansat traducerea românească a cărții „Să nu trăim în minciună”, tipărită de editura Contra Mundum. Evenimentul a avut loc în curtea Bisericii Precupeții Noi din București, unde scriitorul și-a prezentat cartea și a răspuns la întrebările cititorilor români.

Gazda evenimentului a fost Părintele Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă și cel care a scris prefața versiunii românești. Părintele profesor a afirmat în deschiderea evenimentului că ceea ce l-a atras la autor a fost preocuparea lui pentru mărturia creștină dată de martirii temnițelor comuniste din România.

Rod Dreher a vorbit despre un „totalitarism soft (de catifea)” al zilei de astăzi, când tot mai multe domenii ale vieții sociale ajung să fie dominate de ideologie, iar oamenii își impun autocenzura de teama consecințelor.

Cartea prezintă poveștile unor oameni care au trăit experiența totalitară în comunism și compară experiența lor cu anumite contexte care le ridică probleme de conștiință creștinilor de azi.

Autorul sugerează soluții pentru a contrabalansa o posibilă pierdere a libertății de conștiință: afirmarea adevărului; respectiv crearea de mici comunități în care există încredere și ajutor reciproc.

Într-un interviu pentru R3media, Dreher a vorbit despre cum putem face pentru a ne păstra ortodocși și despre încercarea Comisiei Europene de a impune ideologia LGBT.

„Trebuie să vă dați silința să rezistați. Cât mai puternic cu putință. Dacă legiuitorii din țara voastră nu se vor opune, atunci rezistența trebuie dusă la nivel de familie și de parohie. Nu puteți să-i cedați (acestei ideologii), pentru că dacă rea și este greșită. Ca American, îmi este rușine că țara mea face asta. Chiar aici, la București, Ambasada SUA arborează steagul LGBT. La Varșovia, acolo unde am fost săptămâna trecută, la fel. Chiar și la Roma, la Ambasada noastră de la Vatican fac asta. E o formă de imperialism cultural. Și sunt complet încrezători când o fac. Atenție! Nu arborează acest steag la Ambasada SUA din Arabia Saudită…deci știm despre ce este vorba. Încearcă să-i intimideze pe europeni, pentru a renunța la propriile valori, pentru a nu mai crede Adevărul despre ceea ce este o familie și despre ceea ce sunt un bărbat și o femeie”, a spus acesta.

Totodată, scriitorul a vorbit și despre condițiile impuse nevaccinaților de către autoritățile de la București, subliind că acest lucru face parte din viitorul sistem de credit social.

„Ca să fie clar, eu m-am vaccinat, dar îi respect pe cei care nu au făcut-o. Am mulți prieteni care nu s-au vaccinat și au îngrijorări serioase. Ei nu sunt paranoici. Grijile pe care și le fac ei despre vaccin sunt autentice. Dar cred că nu ar trebui să facem niciodată ceva împotriva conștiinței noastre doar pentru a ne recăpăta libertatea. Așa funcționează sistemul de credit social care cred eu, va veni. Ni se va spune, în viitor, că dacă vrem să facem cumpărături la cele mai bune magazine,

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol