Actualitate

Scopul îndatorării României: hârtii la schimb cu Hidro- și Nuclearelectrica și Romgaz

Scopul îndatorării României: hârtii la schimb cu Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz.

Cele trei companii acumulează un venit anual care depășești 20 de miliarde de euro, o adevărată mină de diamante pentru cine o deține.

Guvernele lui Klaus Iohannis au crescut datoria publică cu peste 60 de miliarde de euro. Am primit ceva de acești bani, avem cumva investiții și nu știm noi? S-a umplut țara de fabrici și nu le vedem noi? S-au construit autostrăzi, spitale noi sau școli? Nu. Acestea se fac din fonduri naționale și din fonduri europene.

Deci cu siguranță că nu. Banii în mod normal au în spate active, primești ceva de ei: tractoare, avioane, nave, capacități de producție, poate resurse naturale pe care să le prelucreze.

Acum un secol în spatele banilor se aflau metalele prețioase precum AUR-urul. Dacă aveai bani primeai AUR la schimb. Cum nu mai este așa, banii sunt doar un mijloc de schimb care prin masa lor monetară ar trebui să asigure stabilitatea prețurilor. Sunt prețurile stabile? Nu, ele cresc deoarece se printează bani fără acoperire.

Au banii ceva în spate astăzi? Se întâmplă acest lucru? Nu.

Ce am primit noi la schimb? Hârtii, doar atât. Bani se pot printa oricâți și le dai apoi la proști. În cele din urmă acești bani se întorc la sursă, în general sub formă de importuri la prețuri exagerate sau servicii fictive. Spre exemplu cele din armament: teoretic noi am cumpărat tot felul de produse, cum ar fi sistemele Patriot, însă acestea nu au fost niciodată livrate până la capăt. Similar este situația cu cele 32 de avioane F16. Am mai comandat și ceva fregate și nici ele nu au ajuns. Țepele date românilor sunt mari și pe față. Mafia internațională râde când dă de politicieni trădători , haini și proști.

Bun, și care ar fi ținta, căci nu se va putea merge la nesfârșit cu împrumuturile, ceva se va dori de acei bani înapoi. Păi este simplu, sunt vizate cele mai profitabile companii din România: Hidroelectrica , Romgaz și Nuclearelectrica.

Posibil să fie vizate și ceva terenuri agricole deținute de statul român.

Aceasta este miza împrumuturilor din ultimii ani.

Deja 20% din aceste companii au fost cedate gratuit sub forma fondului proprietatea, o mizerie făcută în epoca lui Băsescu. Cei care au mimat că au dat bani românilor urmăresc intrarea în incapacitatea de plată a țării pentru ca apoi să se ceară vânzarea activelor profitabile pentru a se returna banii înapoi.

Back to top button