SCHEMA UDMR aplicată la AUR. IMPOSIBILA SURPRIZĂ. La victoria din butoane au ieșit din adormire masonul Nicolae Voiculeț și miliardarul Bobby Voiculescu, fiul ofițerului DIE George Constantin Păunescu, devalizator Bancorex și afacerist cu oligarhii Rusiei
Distribuți acest articol

Printr-o scamatorie fără precedent în istoria mondială a democrației (cu excepția alegerilor din ’46) partidul AUR s-a dat de trei ori peste cap și fără măcar ca George Simion să-și dea foc în Piața Victoriei, în numai două luni de zile s-a înmulțit halei-hap de 10-20 de ori. Desigur, orice sociolog al lumii – cu excepția lui Mirel Palada – poate rămâne mască la auzul unui asemenea record mondial iar unul mai neaoș poate chiar să exclame „Asta să i-o spui lui Mutu’!”. Nu e clar dacă Mutu’ de la Cotroceni sau mutul din spatele AUR, ieșit ieri seara la iveală pentru a savura victoria din butoane a „băieților”.

„Puriștii” de la AUR văzuți în căruța Parlamentului nu s-au mai sfiit să se afișeze pe treptele victoriei cu maestrul Nicolae Voiculeț, ieșit și el din adormire cu ocazia asta, dar și – iată adevărata surpriză – cu miliardarul în euro Bobby Păunescu, fiul miliardarului DIE George Constantin Păunescu și coproprietar al postului B1 TV cu Elan Schwartzenberg. Pentru ca totul să fie cât mai caragialesc, chiar în timpul apariție miliardarului la poza de famiglie pe scări, cu fularul regulamentar aurit la gât, George Simion, consultându-și febril copiuța de pe telefonul mobil, perora în stil USR-ist că românii au ales AUR-ul pentru că luptă pentru o Românie fără hoție. Sigur nu i-au greșit discursul? 

Este cazul să o spunem fără ocolișuri, după cum ne învăța chiar ieri Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă, în predica sa publicată de ziarul Lumina: Partidul AUR a fost băgat în Parlament de noua Securitate. Mai jos și aici găsiți dovezi de netăgădui numai dintr-un singur județ, Galați, unde PSD și PNL și-au dat mâna ca să bage AUR-ul în Parlament. Exemplul este relevant mai ales pentru Parchet, care ar trebui, dacă nu o face deja, să cerceteze cum a luat UDMR la europarlamentare și locale, tot la Galați, peste 1000 de voturi când în Galați se află în evidența populației doar 133 maghiari. Despre situația curioasă a voturilor primite de UDMR din sudul și estul țării a scris până și presa maghiară: A fost un miracol? Zeci de mii de români au votat pentru UDMR. Ca și acum. Tot un „miracol”. 

Dar haideți să studiem cum, de fapt, AUR cu George Simion mergeau în cap. La europarlamentarele din mai 2019, co-președintele AUR George Simion a obținut 1.29% (116.781 voturi) iar la alegerile locale de acum două luni pentru Primăria Capitalei, celălalt co-președinte, Claudiu Târziu, a obținut imensul procent de 0.66 % (4445 voturi din 671.000)

Observăm că la alegerile din 27 septembrie 2020, pentru consilii locale și județene, primari și președinți ai consiliilor, scorurile AUR au mers de la 0,29% (!) la un maximum de 0,99%, pe un trend descendent față de scorul lui Simion de la europarlamentare, de 1.29. Să salți de la media de 0.65 la 6 sau chiar 10 procente, cât susțin liderii AUR că ar avea de fapt,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro


Distribuți acest articol