Actualitate

Scapă cine poate – Viktor Orban suține că UE s-ar putea destrăma până în 2030

UE s-ar putea destrama pana in 2030, iar politica economica a Ungariei va fi organizata dupa modelul capitalismului de stat chinezesc, a anuntat premierul Ungariei, Viktor Orban, in cadrul unui eveniment public la Kotcse, in Ungaria.

Pe 10 septembrie, la Kotcse a avut loc cel de-al 21-lea Picnic al cetatenilor, in mod traditional forumul in care guvernul Fidesz isi prezinta planurile pe termen scurt si mediu. Viktor Orban a tinut un discurs in cadrul evenimentului, care a fost complet inchis pentru public.

Cel mai important element al discursului a fost Ucraina si razboiul in curs de desfasurare in aceasta tara, Orban afirmand ca, in opinia sa, razboiul ar putea dura pana in 2030, iar Ucraina ar putea pierde pana la o treime sau jumatate din teritoriul sau.

De asemenea, el a subliniat ca Europa s-a impuscat singura in picior cu sanctiunile si ca criza energetica provocata de sanctiuni ar putea duce la inchiderea a pana la 40% din industria europeana in timpul iernii. Orban a declarat ca se asteapta ca liderii europeni sa discute in toamna despre extinderea pachetului de sanctiuni, dar ca Orban va incerca sa impiedice acest lucru. El spera ca nu va mai ramane mult timp singur in UE cu aceasta pozitie, deoarece este increzator in rezultatul viitoarelor alegeri din Italia.

In ceea ce priveste UE, el a prezis ca aceasta s-ar putea destrama complet pana in 2030, atat UE, cat si zona euro. El a mai spus ca, pana in 2040, imigrantii musulmani vor fi majoritari in orasele franceze, adaugand ca acest lucru s-ar putea intampla si in alte orase si capitale ale UE.

Orban a mai spus ca, daca acest lucru se va intampla, va trebui „sa ne reevaluam relatiile cu aceste capitale, deoarece ar fi discutabil cat de europeana poate fi numita o tara daca comunitatile sale europene indigene sunt reduse la o minoritate”.

In ceea ce priveste politica sa economica, a spus ca a vazut in 2010 ca China va creste in economia globala, deoarece capitalismul de stat chinez este foarte eficient, motiv pentru care dezvolta un model economic similar in Ungaria.

De asemenea, Orban a evidentiat demografia printre problemele importante, afirmand ca va face tot posibilul pentru a creste populatia si ca in doua saptamani vor fi introduse noi masuri de sprijinire a familiei.

In ceea ce priveste viitorul Fidesz, el a spus ca se face deja un efort constient pentru a forma o noua generatie de lideri guvernamentali bine educati si capabili, din 2030 pana in 2060.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button