Actualitate

Sărbătoare cu fast în centrul Chișinăului, în ciuda COVID-19

Zeci de oameni s-au adunat, pe 14 octombrie, în centrul Chișinăului pentru a sărbători hramul orașului. S-a întâmplat în ciuda faptului că în municipiu este cod roșu de alertă din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, iar în spitale sunt pe zi ce trece tot mai puține locuri pentru pacienții infectați.

La inaugurarea sărbătorii, care a avut loc în scuarul Catedralei Metropolitane din centrul Chișinăului, pe lângă candidatul la prezidențiale Igor Dodon, primarul Ion Ceban au participat și simpli cetățeni printre care copii și persoane în vârstă.

Unii participanți au uitat de pandemie și nu respectat distanța socială, alții au fost văzuți fără masca de protecție.

Menționăm că potrivit deciziei Comisiei naționale pentru sănătate publică, sunt interzise evenimentele în aer liber cu participarea a mai mult de 50 de persoane.

Totuși, Primăria municipiului Chișinău a anunțat că pe parcursul zilei, în toate sectoarele vor avea loc recitaluri de muzică și de poezii, târguri ale meșterilor populari, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto și alte evenimente.

Pe de altă parte, în Chișinău a fost emis cod roșu de infectări cu noul coronavirus. Astfel, potrivit celui mai recent bilanț, în municipiul au fost depistate în jur de 28 000 de cazuri de infectări cu COVID-19, iar peste 500 dintre pacienții infectați au murit.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button