Salarii mai mari pentru angajații instituțiilor medicale
Distribuți acest articol

Personalul administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare din Republica Moldova, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, ar putea primi salarii mai mari de la 1 noiembrie 2021. 

Astăzi, Parlamentul de la Chișinău a aprobat, în prima lectură, Proiectul de modificare al Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, care prevede o majorare salarială de 57 %.

Astfel, pentru muncitorii necalificați salariu va fi majorat de la 2470 lei moldovenești la 3840 lei, iar pentru muncitorii calificați salariu va constitui 5040 lei moldovenești, față de 3240 de lei. Totodată, pentru specialiștii cu studii superioare încadrați în aceste instituții, salariu va fi majorat de la 5850 lei moldovenești la 9090 lei.

De asemenea, se preconizează acordarea unui supliment la salariu pentru personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu noul tip de coronavirus. Noile reglementări prevăd și acoperirea cheltuielilor pentru serviciile spitalicești pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19.

Prin modificările la Legea fondurilor obligatorii de asistență medicală se propune și acoperirea cheltuielilor ce reies din necesitatea asigurării unei bune funcționări a prestatorilor de servicii medicale.

Conform estimărilor realizate de autorii proiectului, pentru majorarea salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare vor fi necesare 45846,4 mii lei, pentru ultimele două luni ale anului 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol