Internațional

S-a umplut paharul – Polonia s-a săturat Zelenski – Amenință Ucraina cu limitarea asistenței militare

Radoslaw Fogiel, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Varşovia, a avertizat Administraţia Volodimir Zelenski asupra riscurilor limitării asistenţei militare pentru Ucraina din cauza disputelor.

Ucraina trebuie să înţeleagă clar că Polonia va avea dificultăţi în continuarea asistenţei, „în contextul actualelor dispute bilaterale”, a declarat miercuri Radoslaw Fogiel.

Pe fondul tensiunilor, ambasadorul Ucrainei a fost convocat la Ministerul polonez de Externe, după o acţiune similară a autorităţilor de la Kiev.

În acest context, Marcin Przydacz a declarat că „Ucraina ar trebui să înceapă să aprecieze” susţinerea masivă primită din partea Poloniei de la începerea războiului generat de invazia militară rusă.

Polonia a semnalat în mod constant, spre nemulţumirea Ucrainei, că nu va accepta anularea restricţiilor privind importurile de cereale ucrainene după 15 septembrie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mai multe rânduri că eventuala prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale din Ucraina ar fi „inacceptabilă”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button