Distribuți acest articol

Președintele Senatului, Anca Dragu, în loc să caute soluții la problemele reale, a înțeles că trebuie să vină cu acuze. Anca Dragu atrage atenția asupra educației sexuale și afirmă că o treime dintre mamele minore de la nivelul Uniunii Europene sunt din România şi că ţara noastră are cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV.

Ea a atras atenţia asupra faptului că în România, peste 300 de fete dau naştere primului copil la vârste cuprinse între 10-14 ani. În ce priveşte grupa de vârstă 15-19 ani, între 2019-2020, un număr de 12.000 de tinere au dat naştere primului copil. Doar 28% din femeile cu vârste cuprinse între 25-34 de ani ajung să termine o facultate, în condiţiile în care media la nivelul UE este de 46%. Anca Dragu a menţionat că România (cu 5,8 decese la mia de nou născuţi) se află într-un top negativ în ce priveşte mortalitatea infantilă, după Malta (6,7 decese la mia de nou născuţi) şi înaintea Bulgariei (5,6 decese la mia de nou născuţi).

“O treime din mamele minore din UE provin din România. România are cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV din Europa. De asemenea, avem cea mai mare incidenţă de cancer de col uterin. Dacă ne uităm şi la alte cifre care se leagă cu acest subiect – abandonul şcolar, de exemplu – şi acolo suntem, din păcate, ‘fruntaşi’. Cu siguranţă, această imagine implică măsuri imediate din partea noastră şi cred că primul pas este să punem acest subiect în discuţie, să îl aducem în atenţia opiniei publice şi să îl analizăm cu seriozitate, responsabilitate şi să dăm jos de pe noi haina asta de politicieni care trebuie să spună ceea ce ar da bine la un post tv sau altul”, a subliniat Anca Dragu


Distribuți acest articol