Actualitate

Românii vor avea rate din ce în ce mai mari. Guvernul refuză să intervină: să fie piața liberă pentru ca Băncile să profite de români

În România nu se mai poate trăi civilizat, viața este foarte grea.

Românii nu pot cumpăra case sau alte bunuri cu banii jos. În general românii trebuie să se împrumute, doar așa se pot bucura și ei de viață acum.

Așa că românii trăiesc pe datorie.

Vrei să iei o casă? Atunci trebuie să îți faci un credit pe 30 de ani și să plătești casa de câteva ori. Altă șansă nu ai.

Așa că băncile profită de acest lucru și pun condiții dure și dobânzi foarte mari ce duc la rate mari.

Toate prețurile au crescut, așa se face că au crescut și prețurile la bunuri, inclusiv la case.

Ratele la case însă au crescut mult și pentru că dobânzile sunt cele mai mari din Europa. Azi ai o rată, mâine ai o altă rată, total diferită față de cea inițială.

În alte state ești protejat, statul intervine și ajută cetățenii să poată plăti ratele. Nu în România, aici băncile sunt străine și pot face tot ceea ce își doresc.

După ce ne plătim ratele la bancă ne dăm seama că nu mai avem de unde trăi, practic suntem datori pe viață ca alții să beneficieze de munca noastră.

Românii vor avea rate tot mai mari de plătit: ROBOR-ul crește de la începutul războiului

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei.

Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Back to top button