Actualitate

Românii s-au vaccinat degeaba. Raed Arafat a anunțat că certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia

Șeful DSU Raed Arafat susține că autoritățile se gândesc la o nouă decizie cu privire la certificatul verde. Românii vor fi nevoiți să se vaccineze cu a treia doză dacă mai vor certificatul verde și beneficiile oferite de acesta. Libertatea va putea fi câștigată doar cu doza a treia, susține Raed Arafat.

”Eu ce am vorbit se referea la nivel european și sunt mai multe țări care au luat o astfel de decizie în Austria, Israel și alte țări, dar ideea este că la un moment dat să se ia o decizie ca certificatul verde să expire. Acest certificat este posibil să fie prelungit numai dacă ai a treia doză.

Sunt țări care au anunțat că au luat aceste măsuri și nu mai poți intra fără a treia doza. Pe plan european sunt țări care solicită a treia doza să fie obligatorie pentru a se recunoaște certificatul verde, dar aceste decizii se pot lua unitar la nivel european, la nivelul Uniunii Europene.

Această decizie se ia pe bază științifică și avem studii clare care arată că oamenii cu doar 2 doze și pentru care a trecut ceva timp de la vaccinare au protecție foarte scăzută, mai ales în fața noilor variante.

Este posibil ca în cazul în care nu ai booster-ul să se considere că cele două doze au expirat. Sunt studii științifice efectuate în centre universitare și există argumente științifice în acest sens.

Dacă studiile arată că rămâi fără imunitate, atunci este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate”, a spus Raed Arafat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button