Actualitate

România trebuie să scape de dozele de vaccin. Cîțu este nevoit să vândă cele 120 de milioane de doze

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul prin care se aprobă legea care permite statului român să vândă dozele de vaccin împotriva COVID-19, care reprezintă surplus.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziționate de către statul român prin Ministerul Sănătății.

România a ajuns să piardă banii cheltuiți pe vaccinurile anti-COVID–19, în condițiile în care a contractat 120 de milioane de doze de vaccin.

Sute de mii de doze de vaccin AstraZeneca  au fost donate deja unor state precum Pakistan, Bangladesh, Algeria sau Libia, iar alte aproape 1 milion de doze de vaccin AstraZeneca care au expirat urmează să fie distruse.

Cota de vaccinuri anti-Covid repartizată României de către Comisia Europeană este, cum se știe deja din informațiile oficiale, de 120 de milioane de doze. Deocamdată, țara noastră a folosit pentru vaccinarea cetățenilor săi doar 16 milioane. Concluzia: fie că pandemia se oprește anul ăsta, fie că nu, ne rămîn de plătit peste 100 de milioane de doze care au toate șansele să meargă direct la incinerator.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button