Actualitate

România, sprijin pentru amenajarea unui muzeu în memoria lui Grigore Vieru ~ InfoPrut

În municipiul Chișinău va fi amenajat un muzeu în memoria lui Grigore Vieru, unde vor fi expuse lucrurile poetului, vor fi reproduse cabinetul de lucru al poetului și salonul pentru oaspeți. Schița proiectului a fost prezentată în cadrul unei ședințe de lucru a primăriei.

Totodată, se propune ca în incinta muzeului să se construiască o sală de expoziții care va găzdui evenimente culturale.

„Schița de proiect privind restaurarea muzeului urmează a fi supusă dezbaterilor publice pentru consultarea opiniei societății civile și a experților referitor la conceptul elaborat”, a precizat Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Proiectul urmează a fi implementat cu sprijinul oferit de partenerii din România.

Clădirea muzeului este amplasată la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Mihai Eminescu și este un monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în 1995 în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău.

Grigore Vieru a fost un poet român născut pe 14 februarie 1035 în Regatul României, care a decedat în 2009, la vârsta de 73 de ani, în urma unui accident rutier. Poetul ne-a lăsat moștenire mai multe volume de versuri, povestiri și cântece, dar și Abecedarul, realizat în colaborare cu scriitorul Spiridon Vangheli.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button