Actualitate

România se înarmează – Guvernul Ciucă cumpără 54 de tancuri americane Abrams

Chiar dacă nu cunoaștem încă detalii cu privire la versiunea de tanc pe care Armata o va achiziționa, precum nu avem nici date privind prețul de achiziție, știm însă numărul lor.

Generalul-maior Teodor Incicaș a confirmat că e vorba de un batalion. În contextul în care în actuala organizare NATO un batalion e format din 54 de tancuri, Armata română va avea în dotare cel puțin 54 de tancuri americane Abrams.

„Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului, cererile noastre privind aprobarea unui batalion de tancuri Abrams”, a confirmat reprezentantul Ministerului Apărării. 

Un alt aspect important va fi că achiziția se va face prin procedură G2G (guvern la guvern), în contextul în care achiziția vizează doar un batalion.

„În ceea ce privește acest tanc, fiind un batalion, produsul va fi achiziționat printr-o achiziție de tip guvern la guvern (G2G), el nefiind vândut într-un sistem comercial de tipul relației directe cu compania”, a conchis generalul-maior Teodor Incicaș.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button