România, prima ţară europeană care va găzdui reuniunea agenţiei ONU specializată în tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

ITU, cea mai mare organizaţie din lume din domeniul telecomunicaţiilor, a ales pentru prima oară după 30 de ani o ţară din Europa – România, drept ţara gazdă pentru întrunirea de anul viitor, a anunţat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării de la București, Ciprian Teleman, potrivit CaleaEuropeana.ro.

„Pentru România reprezintă o oportunitate pentru a-şi consolida rolul de membru important al comunităţii globale în domeniul TIC şi vă asigur că prin MCID vom face tot ce este necesar ca rezultatele să fie favorabile!”a afirmat ministrul Ciprian Teleman.

Potrivit acestuia, în cadrul întrunirii din 2022, acest organism îşi va alege preşedintele şi consiliul de conducere al ITU (International Telecommunication Union) – agenţie a ONU specializată pentru domeniul Tehnologiei Informaţiei şi a Comunicaţiilor.

La iniţiativa MCID şi ANCOM, Executivul a aprobat în data de 11 august ratificarea Acordului între Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor privind găzduirea, organizarea şi finanţarea Conferinţei Plenipotenţiarilor a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Această conferinţă se organizează o dată la patru ani şi este evenimentul în care reprezentanţii celor 193 de ţări membre analizează şi stabilesc standarde în ceea ce priveşte tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, cu efort susţinut pe subiectul digitalizării şi incluziunii digitale pentru comunităţile emergente.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol