Actualitate

România poate pierde 30 de miliarde de euro – Ministrul Digitalizării recunoaște: „Unele ţinte din PNRR sunt destul de greu de înţeles”

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) dă mari bătăi de cap guvernanților. Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că unele ţinte asumate sunt greu de atins şi că cei care au gândit acest Plan vor trebui să dea unele explicaţii, la un moment dat.

Burduja a atras atenţia că, dacă România nu îndeplineşte PNRR, poate pierde 30 de miliarde de euro.

”PNRR este un instrument care ne ajută pentru că ţine instituţiile şi statul român să urmeze un parcurs. Nu toţi românii ştiu că, dacă nu îndeplinim PNRR, ratăm 30 de miliarde aproximativ de euro. Asta pune o presiune necesară pe statul român, pe decidenţi, pe aparatul administrativ. Dar mai este un aspect şi aici trebuie văzut cum a fost gândit acest PNRR şi dacă toate jaloanele, ţintele asumate de România, inclusiv încadrarea lor în timp, sunt rezonabile. Sunt ţinte foarte ambiţioase şi trebuie să ne asigurăm că le putem îndeplini”, a declarat Sebastian Burduja.

Ministrul Digitalizării a precizat că unele ţinte sunt greu de atins.

”Unele dintre ele sunt destul de greu de înţeles şi aici cei care au gândit PNRR vor trebui, la un moment dat, să dea o explicaţie pentru că, iată, avem un document care este bidding, nu există flexibilitate. Ministrul Boloş recent spunea, chiar săptămâna trecută, cred, că va încerca o discuţie cu Comisia pentru o oarecare flexibilizare, acolo unde efectiv nu se poate, dar sunt anumite ţinte care vor fi greu de îndeplinit”, a declarat Sebastian Burduja.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button