Actualitate

România importă cantități impresionante de îngrăsăminte din Rusia, Bulgaria, Austria și Maroc

Economia României a fost distrusă după 1989 de către partidele politice. Ceea ce a reușit să supraviețuiască a ajuns însă în mâinile străinilor și așa se face că astăzi nu mai deținem aproape nimic.

Agricultura românească reușește însă cu greu să supraviețuiască. Pentru ca aceasta să fie performantă este însă nevoie de îngrăsăminte. Pământul îți oferă de mâncare dacă tu hrănești pământul cu cele necesare.

Astăzi România importă cantități impresionante de îngrăsăminte. Vorbim despre o valoare a importurilor de aproape jumătate de miliard de euro.

Statele principale care trimis în România aceste produse sunt Rusia, Bulgaria, Austria și Maroc.

Din Rusia aduceam la nivelul anului 2021 îngrăsăminte în valoare de 50 de milioane de euro, din Bulgaria de 80 de milioane de euro, din Maroc de 50 de milioane de euro și din Austria de 31 de milioane de euro.

România are resurse importante de gaz metan din care se pot produce îngrăsămintele însă acestea nu mai sunt la dispoziția românilor, ele se vând către străini pe piața liberă din Viena(apoi se revând scump românilor).

Cel mai mare producător de îngrășăminte din România este Azomureș. Compania este una cu acționariat străin. Aceasta avea în anul 2021 o cifră de afaceri de aproape jumătate de miliard de euro.

Astăzi prețurile la îngrăsăminte s-au dublat pe fondul scumpirilor de materie primă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button